Brev till Ambassadoren Antonio Lisboa Mena Congalve.

Vi vänder oss till er på grund av den oro som vi har över den politiske fången Mauricio Hernández Norambuena och hans humanitära situation. Han har suttit fängslad i över fem år i Sao Paolo, Brasilien

Brev till Ambassadoren Antonio Lisboa Mena Congalve. Till:
Antonio Lisboa Mena Congalve, Brasiliens ambassadör i Sverige


Sverige, april 2007


Vi vänder oss till er på grund av den oro som vi har över den politiske fången Mauricio Hernández Norambuena och hans humanitära situation. Han har suttit fängslad i över fem år i Sao Paolo, Brasilien på grund av kidnappningen av företagaren Washington Olivetto.

Mauricio Hernández Norambuena har varit isolerad från omvärlden under flera år i President Bernardes fängelset, helt själv utan tillgång till tidningar eller television, med endast en halvtimmes rast utomhus. Dessa fängelserestriktioner har ingen som helst grund eftersom Hernández Norambuena aldrig har brutit mot några av fängelsets ordningsregler. I februari månad förflyttades han till det federala fängelset Catanduvas, där han sitter som den förste utländske fången. Trots familjens och organisationer för mänskliga rättigheters hopp till förbätring har hans situation bara förvärrats.

"I dagsläget befinner hann sig ensam i en av fängelsets avdelningar- har hans familj uttryckt- där hans vistelsetid i solen, vilket han får göra ensam måndag till fredag, har minskats från två timmar till en och en halv timme. Regniga dagar får han överhuvudtaget inte vistas på utegården enligt fängelsedirektören. Från den platsen där han sitter fången kan han inte höra några som helst mänskliga ljud, vilket också gör att nästan ingen kan höra honom, något som är ett måste eftersom latrintömningen samt tändning och släcknig av lampan sker från cellens utsida."

Hans fysiska och psykiska hälsa har ständigt förvärrats, och idag väger han inte mer än 50 kg.

Vi begär att Brasiliens regering gör en utredning över hans situation och svarar på detta brev!

Högaktningsfullt:

För frihet av internationalisterna fängslade i Brasilien!
För Mauricio Hernández Norambuenas liv och integritet!Grupo de Apoyo a los Cumpas Presos en Brasil

Penal de máxima seguridad de Porto Velho

Escriba a Mauricio:
Mauricio Hernández Norambuena
Penitenciária Federal de Mossoró - RN
Rodovia RN15, Km12, Estrada MOssoró-Baraunas
CEP 59600-970 Mossoró - RN
Brasil

Comités Patrióticos por Mauricio Norambuena
5794 días de regimen
carcelario inhumano.

Solidariza con Mauricio con una donación. Si estás en Chile, deposite dinero a la cuenta N° 2721374-00 (Banco Scotiabank) a nombre de Laura Hernández (rut N° 8329187-7). Si estás afuera de Chile, pulse aquí